"Van svih okvira"

O NAMA

Tvrtka D'oro j.d.o.o. osnovana je 2018. godine sa sjedištem u Istri, Kaštelir.

Glavna djelatnost poduzeća je distribucija pjenušavih vina, vina te ostalih biranih alkoholnih pića te prodaje pratećeg vinskog i gastronomskog asortimana.
D’oro j.d.o.o. djeluje na području cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore te Makedonije.
Ekskluzivni smo zastupnici i distributeri vinarije Kauran (Slovenija), koja svojom ponudom nudi kvalitetu i raznolikost na tržištu.

D’oro j.d.o.o. također ima svoju zaštićenu proizvodnju stalka za pjenušac i vino koji svojim dizajnom i kvalitetom upotpunjuje ponudu pjenušaca.

O VINARIJI KAURAN

Vinarija Kauran osnovana je 1936. godine, a korijeni sežu u prošlost sve do obitelji Perner koja je njegovala bezgraničnu ljubav prema vinogradarstvu i vinarstvu.
Vinogradarstvo je ljubav i strast obitelji Kauran a njihov rad se može okusiti te Vas upoznati s tradicijom vinogradara koji uživaju u stvaranju pjenušavih vina. Smješteni na Sjeveru Slovenije koju je priroda obdarila s podnebljem pogodnim za vrhunsko grožđe koje uz znanje vinara i predanom rukom pretvara u vrhunsko kvalitetno pjenušavo vino.

Kauran pjenušci odlikuju prepoznatljivim stilom koji zadovoljava i okusne nepce i iskusnog poznavatelja vina. Svake godine, svakom berbom, nastoji se dočarati veličanstvenost i odraz berbe te pripremiti vino za jedinstvenu kombinaciju punoće, složenosti i harmonije popraćeno svježinom koje odlikuje pjenušavo vino vinarije Kauran.
Pjenušava vina Kauran leže na kvascu u prosjeku oko 2 godine, a ovisno o godini, dodajemo 6 – 9 g šećera na litru kako bi zadovoljili punoću okusa koji je prepoznatljiv za naše pjenušce.
Pjenušci sazrijevaju pod kontroliranom temperaturom od okvirnih 12 stupnjeva zbog kojih nastaju mali i pravilni mjehurići.
Pri proizvodnji aktivno surađujemo s poznatim , vrhunskim enologom Raskom Tementom.

podijelite nas sa vašim poznanicima, prijateljima...